Etapp 2

Söndag 3/8
Töreboda-Vassbacken: Nyanlända besättningsmedlemmar mönstrar ombord. Fc Åke Foghemmar och ordföranden från vänfartyget Ystad Malin Harström. Tre rätters middag intogs 2 m från båten. Det var ett nytt recept från Wallmarks slev en Texas chili på grisstek…allt tog slut:) Kanalbåten Diana kom förbi, lite knorrande/vaggande gång i det alltför trånga utrymmet bredvid den breda M 20. Vi avslutade med en match mellan Bb och Sb lag i minigolf där Sb blev det segrande laget med Wallmark Senior på 24 slag (9) hålsbana.

Måndag 4/8
Vassbacken-Forsvik: Nu börjar det luta utför i slussarna, dvs vi slussar neråt. Vi har sett minnesmärket som betecknar den högsta punkten på kanalen. 91,2 möh
Forsvik-Karlsborg: Vi landkrabbor gick en runda på Forsviks varvs område, stor kulturgärning med allt från gamla industriminnen, renoverade Chevrolet och ångfartyget Eric Nordevall 2. Vilket maskinrum!!!
Karlsborg-Vadstena: Vi gick med sidsjö och en kort regnskur över Vättern, styrningen skedde inne från styrhytten, väl framme i Vadstena väntade oss en Göteborgsvändning inne i trånga hamnen invid borgen. Efter regn kommer sol och det har vi nu i väntan på middag.

Rickard Wallmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *