Etapp 3

Tisdag 5/8
Vi kom till Motala där en del av oss gick på motormuseet. En del gick till det lokala ölbryggeriet. Jag åkte till Hans Karlssons klensmedja som har 800 artiklar, det är mycket att smida!! Många slussar och lokala besök i ”andan av de som byggde kanalen”.
Doktor Erik har debarkerat och vi har nöjet att välkomna nya besättningsmedlemmar i form av Ragnhild Everström, Jörgen Hammarstedt och Stig Forking. Nu ska vi vidare till lokala Rotaryklubben. Vi har nämligen blivit inbjudna av översten 1 gr Torbjörn Tillman som bjuder på middag. Vi bjuder tillbaka med en förrätt bestående av färska räkor med tillbehör. Vi har då kvar våra fina Vätternkräftor som vi tar i morrn:)

20140805_Motala_brygghus_400
Studiebesök på Motala brygghus

Onsdag 6/8
Borensberg längs Långkanalen var inga större problem för besättningen, som slussar i sömnen nuförtiden…
Vi kom fram med solen i ryggen till Bergs bassäng där mästerskap i äventyrsgolf tog vid. Efter en otrolig jämn kamp vann Jörgen Hammarstedt. Vi andra har inget annat att säga än grattis, återkom nästa gång:)
Norsholm och kommande kräftskiva. Lugn o fin med trevligt sällskap avlöptes det Vätternkräftorvästerbottenost. Över nejden (o Kanalen) hördes sången från manskapet.

Torsdag 7/8
Delar av besättningen embarkerat: C-G Wallin, Malin Harström. CAT. Jörgen Hammarstedht. Ulrika Håkansson med sonen Tore Wallmark. Raghild Eferström.
Nya besättningsmedlemmar ankom och embarkerat. Anders Kierkegaard o Rolf Odenheim.
Middag Stegeborg. Det blev en fin seglats med medvind, tyvärr slutade den turen vid middagsbordet för tankarna var höga på god middag, sällan har det diskuterats hur den och den maten var, för ingen var riktigt nöjd. Servitörer var dock fint klädda, men det betalar man väl inget extra för:(

forfriskning_400
Förfriskningar på fördäck

Fredag 8/8
Efter en otrolig fin dag till sjöss med medvind och sol i ryggen och en o annan man överbord övning kom vi fram till Västra stendörren. Där släppte vi i kroken och tog ett välförtjänt topp i det 22 gradiga saltblasket.
Vi hade gott om tid efter väl seglade distans och kunde passa på att lägga till i Sävsundet för att träffa en avlägsen släkting till Fogis, det blev en kopp kaffe o pratstund.

Vi kom dock framtill Trosa o la till i hamnen. Stig Forking debarkerade och gick efter välförtjänt jobb/semester till bussen mot stan.
Kocken tyckte att det var dags för en trerätters middag och det var ingen som sa emot, grillen tändes och mat intogs:)
Sen började allvaret….KROCKETMATCH
Mörkret sänktes, åskådare var tvungna att gå hem till båtarna o nanna, vi spelade vidare…..diskuterande runt varje boll. Den domare vi inte nämner vid namn hade ungefär olika åsikter …..gräset växer lite rundare där. vid min boll, skulle vi gå runt den pinnen eller var vad det Håkis brukade säga,,,,Ja ni förstår att mörkret sänktes innan kocken lyckades med en dubbelknock (krock) finta bort resten och stå som Trosa M20 segrare 2014.

Rickard Kocken/Krocken Wallmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *