Etapp fyra och återkomsten

Lördag 9/8
Sandhamn Lördag kväll!
Ännu en fantastiskt dag till sjöss med den gamla damen, krocketspelandet har lagt sig som vågorna de blå:)
I gammal trogen vana har vi besökt Muskö, Märsgarn, vi fick lunch av kocken vid Gålöbasen och ett studiebesök med guiden Rune Andersson. Vi lämnade av Kim Hamilton i Dalarö och tackar honom för väl godkänd krocketmatch ( och sjömanskap)
Sandhamn välkomnade oss med 100 % Lördagskväll!! Vi har bokat bord på värdshuset och om den middagen får vi be om att inte återkomma!

Angående annat men icke desto mindre. Igår när vi låg i Trosa kom en trevlig kvinna (Rita Platzer) och berättade om sin far Carlgustav Herrmansmansson. Han var båtbyggare från Trosa f 1918-1975. Han var anställd av Neglingevarvet och byggde M20. Det första Rita sa var att hennes pappa tyckte det var så synd att de målade henne grå, precis vad det står i böckerna, men det här kom från en säker källa. Nu återstår frågan om vi ska återställa M20 i Hondurasmahogny skrud?? JAA tycker skrovansvarig, och tar en lördagspilsner till.

M20 Maskinhistoria
26/6 lämnar M20 piren/jagarkajen/Djurgården
9/8 är vi i Sandhamn, då har vi gått till Visby, Kalmar, Karlskrona, Köge, Göteborg, Göta Kanal, Trosa., och vi har ytterligare fyra (4) timmar till hemmakaj. M20 har i maskinen loggat 163 timmar + 4 = 167 timmars gång. De e`gott

20140809_monument_400

Rickard
och på återseende alla medlemmar till sjöss!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *