Vernissage – Flykten över Öresund

Hösten 1943 flydde tusentals danska judar från Danmark, över Öresund, till Sverige för att undkomma nazisterna. Den av Sjöhistoriska museet och Föreningen M 20 framtagna utställningen ”Flykten över Öresund” invigs under kvällen och visas för allmänheten.

Föreningen M 20:s Årsmöte på Sjöhistoriska museet

Föreningen M 20 har i år sitt årsmöte på Sjöhistoriska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 24 i Stockholm. Buss 69 går från Centralen och stannar precis utanför Sjöhistoriska. 14:00 Samling. Mingel, möjlighet att köpa fika och dricka Sjöhistoriska Café & Bar 14:30 Sjöhistoriska hälsar välkommen och presenterar sin verksamhet – Mats Djurberg 14:45 Visning av Utställningarna Flykten över … Fortsätt läsa Föreningen M 20:s Årsmöte på Sjöhistoriska museet

Besättningsman M 20

Besättningsman är en grundläggande säkerhetskurs som krävs för dig som vill arbeta till sjöss i Sverige och internationellt. Utbildningen följer vedertagna internationella direktiv och är värdefull även i andra sammanhang, t.ex. för dig som fritidsskeppare. Kostnadsfritt. Utbildningen ordnas för Föreningen M 20:s medlemmar. Anmälan på www.minsveparen.se/medlem.

Fartygsaktiviteter Maritiman

M 20 ligger sedan hösten 2023 i vinterhamn vid Maritiman. Tillsammans med övriga fartygsföreningar vill vi anordna en medlemsdag med syfte att umgås, knyta nya kontakter och dela med oss av olika erfarenheter och tankar om det marina kulturarvet. Medlemsdagen är fredagen den 24 maj och under helgen den 25–26 maj har Maritiman öppet för … Fortsätt läsa Fartygsaktiviteter Maritiman

Örlogsdagarna på Djurgården

Välkommen till Örlogsdagarna - fri entré för alla! Förr i tiden var Galärvarvet på Djurgården stängt för allmänheten eftersom där byggdes och underhölls örlogsfartyg. Tiderna ändras, och idag finns här istället museer som Vasamuseet och museifartyg som Sankt Erik och Finngrundet.